20/07/2016

Amerika është “copë”, duhet rend dhe ligj. Rrëfimi i Donald Trumpit është me tone të ndezura, paraqet vizionin më të zymtë dhe dekadent të Shteteve të Bashkuara, një shoqëri që po zbret shpejt në paligjshmëri dhe anarki. Ajo që përshkruan Trumpi, nuk është Amerika e numrave realë, me ekonominë që

Siç mund ta dini tashmë, truri nuk funksionon i vetëm – ai është një komponent thelbësor i sistemit nervor qendror, së bashku me nervat periferike dhe palcën kurrizore, të cilat luajnë një rol të rëndësishëm në përpunimin, grumbullimin dhe ruajtjen e informacionit. Përveç kësaj, i takon sërish trurit, për të

Gjithashtu i njohur si Paradoksi i Hempelit, për logjistin gjerman i cili e propozoi në mesin e 1940, Paradoksi i Korbit fillon me pohimin në dukje të drejtpërdrejtë, se “të gjithë korbat janë të zinj”.  Kjo gjë shkon me “të kundërtën logjike”, (dmth negative dhe kontradiktore) se “Çdo gjë që

Imagjinoni një qenie që e di vendin dhe kohën e çdo grimce të universit; që di shumë edhe për fizikën, dhe që ka një intelekt aq të fuqishëm dhe të shpejtë, sa që  mund të “shohë” në të njëjtën kohë të gjitha ndërveprimet reciproke mes të gjitha grimcave të Universit.

Psherëtima nuk është vetëm simptomë e qartë e dhimbjeve të shkaktuara në një dashuri apo mendimeve që nuk arrin dot t’i zhdukësh nga koka, por shërbejnë edhe për të përmirësuar efikasitetin e mushkërive. Këtë e thonë studiuesit në Shkollën e Mjekësisë në Universitetin e Stenfordit në SHBA, në një studim

Derek Parfit është një filozof i cili ka studiuar teorinë e identitetit dhe ka hedhur dyshime mbi idenë e një identiteti të qëndrueshëm në kohë. Le të themi që bëhemi të përsosur në transplantet e trurit. Truri juaj nxirret dhe ndahet në dysh, dhe secila gjysmë vendoset në një klon