18/07/2016

Alegoria e Shpellës e Platonit ka për qëllim të na mësojë në lidhje me konceptimin e realitetit nga Platon. Për Platonin, realiteti që ne prekim me shqisat tona nuk ishte asgjë më shumë, se një hije e një realiteti më të lartë. Kjo ide mund të jetë e vështirë për

  Telekamera HiRISE e Mars Reconnaissance Orbiter (MRO – anije kozmike shumë  funksionale e dizenjuar për observimin dhe eksplorimin e Marsit nga orbita), ka shkrepur këtë foto shkurtin e kaluar, pak më në jug të Polit të Veriut në planetin Mars. Imazhi i sapo nxjerrë  nga NASA shfaq një sërë

Një nga krimet më misterioze të Amerikës, ai i 45 viteve më parë kur një rrëmbyes u hodh nga një aeroplan me parashutë dhe me paratë e vjedhura, do të vazhdojë të mbetet një enigmë. Asgjë nuk dihet më për burrin në moshë të mesme dhe të veshur mirë. Të

Rikthehen tek ajo që nuk ka funksionuar. Qoftë një punë, apo një marrëdhënie e thyer të cilës iu dha fund për një arsye të mirë, ne kurrë nuk duhet të kthehemi tek e njëjta gjë, dhe të presim rezultate të ndryshme, nëse rrethanat nuk kanë ndryshuar aspak. Të bëjnë një

Artyom Lukin Më 8 dhe 9 korrik, në samitin e NATO-s në Varshavë, udhëheqësit e botës perëndimore u takuan për të “përforcuar mbrojtjen tonë kolektive … në një kohë përcaktuese për sigurinë e kombeve dhe popullsive tona”. Vetëm tre ditë më vonë në Hagë, një gjykatë ndërkombëtar mbi ligjin e

Nga Anne Applebaum Në fakt, unë e kuptoj logjikën. Emërimet e para të Tereza Mejit – Liam Foks si Ministri i ri i Tregtisë Ndërkombëtare, Dejvid Dejvis do të drejtojë negociatat e daljes nga BE, dhe Boris Xhonson si Sekretari i Jashtëm – kanë shumë kuptim. Ajo ka vendosur ithtarët