15/07/2016

Goditje armësh zjarri janë dëgjuar në Ankara. Avionë luftarakë dhe helikopterë po fluturojnë mbi kryeqytetin turk. E bëjnë të ditur mediat lokale, sipas të cilave janë mbyllur edhe dy urat mbi Bosfor në Stamboll. Mediat lokale shkruajnë për një aktivitet ushtarak të pazakontë në Ankara dhe në Stamboll. Mjetet e

Gjithmonë lulet (dhe bota bimore në përgjithësi) janë imazhi i jetës:emblema e rilindjes së ciklit sezonal, simboli i gëzimit dhe pikëllimit, dashurisë tokësore dhe qiellore. Dhe kjo është arsyeja se pse në të gjithë botën ato përdoren nëpër ceremony të ndryshme. Ka shumë shembuj të simbolikës së luleve në literaturën

Meditimi transhendental është një teknikë meditimi e lindur në Indi dhe e sjellë në Perëndim në vitin 1958 nga indiani Maharishi Mahesh Jogi. Nuk është një fe, dhe as filozofi, por … Meditimi transhendental është një teknikë meditimi që e ka origjinën e tij në Indi, dhe është sjellë në

Një gomar gjendet i vendosur mes dy mullarëve me sanë, të dy shumë joshës. Nuk ka absolutisht asnjë dallim në mes tyre. Çfarë do të bëjë gomari? Sa më shumë që i shtohet uria, aq më shumë dëshiron që të hajë dhe aq më e rëndësishme bëhet zgjedhja e tij.

Përgjigja ndaj pyetjes që torturon ata që kanë frikë nga fluturimi është e qartë:jo. Por për fluturime të qeta, ne duhet të ndjekim disa nga praktika më të mira të sigurisë. Turbulencat tundin lëngun e portokallit që keni në gotten, çka do t’i fuste të dridhurat cilitdo që vuan nga

Një nënë ruse ka bërë disa fotografi magjike të dy djemve të saj të vegjël, me kafshët, në fermën e saj. Djemtë janë bijtë e fotografes dhe kafshët i përkasin fermës që ajo zotëron.