09/07/2016

Për shumëkënd, Samuel Clemens (aka Mark Twain) mbetet autori i përsosur amerikan. Dhe me sa duket ai kish ushqyer disa ndjenja të forta për ndoshta romancieren më të përsosur angleze. Në një ese kritike mbi veprat e Jane Austen-së, Twain shkruante: “Ajo më bën të urrej të gjithë njerëzit e

Albert Einstein ishte një nga mendjet më të mëdha të të gjitha kohërave. Emri i tij është sinonim me madhështi. Por, cili libër kishte efektin më të madh në një mendje kaq të rëndësishëm? Ishte: “Një traktat i natyrës njerëzore”, nga David Hume, i cili u botua në vitin 1738.

Të lexosh libra, nënkupton ta pasurosh mendjen me njohuri të reja për çështje të ndryshme. Lufta është diçka në të cilën çdo vend është përfshirë. Disa për të mbrojtur atë që ju takon, e disa të tjerë për të marr diçka nga dikush. Ekziston një thënie “Historia që harrohet përsëritet”,

10. Barcelona, së fundmi, mori medaljen e artë nga British Travel Awards, duke mposhtur Parisin si “Destinacioni më i preferuar për pushime”. Ajo është një nga gjashtë qytetet më të vizituara në Europë sipas “Euromonitor International”. Barcelona është një qytet i mbushur me bare nate, me zona të këndshme këmbësorësh

1. “Ana Karenina”, e shkruar gjatë viteve 1873-1877 prej shkrimtarit të madh rus Leon Tolstoi. Vepra hapet me një citat madhështor: “Familjet e lumtura janë të gjitha njësoj, ndërsa familjet fatkeqe, janë fatkeqe ndryshe nga të tjerat.” Kjo novelë është një kryevepër e dashurisë tragjike të Ana Kareninës me kontin

Paratë e Gheddafi për Presidentin e ardhshëm janë kapitulli i fundit i “France-à-fric”, në të cilën retorika dhe interesat përkojnë. Misteri i Raisit të Tripolit që bëhet armik Ai që shërben si sfond i mrekullueshëm i pyetjes së afaristit franko – libanez Ziad Takieddine është kopshti i Hotel Marigny dy