06/07/2016

Nga Stephen Kinzer Vota e Britanisë për të dalë nga Bashkimi Evropian, ishte një goditje e vrazhdë ndaj rendit të praruar botëror. Tanimë që BE-ja është tronditur duke u kthyer në realitet, pritet që edhe në NATO të lëvizin ujërat. Kur udhëheqësit e aleancës të mblidhen në samitin e Varshavës

Në fillim të shekullit XX-të, shumë njerëz u magjepsën nga një degë e re e matematikës e quajtur Teoria e Grupit. Në thelb, një grup është një koleksion objektesh. Mendimi i kohës ishte që çdo gjë mund të shndërrohej në një grup:grupi i të gjitha llojeve të frutave, grupi i

Në kërkim të një lidhje të re sentimentale, një pune të re apo një aventure, ky është momenti i duhur për të shprehur dëshirat që keni, pasi mund të bëhen realitet. Fillimi i muajit Korrik shënon shfaqjen e Hënës së re. Dihet që pozicioni i diellit mund të ndikojë në

Në Britani, vota për Brexit ka hedhur themelet e një konflikt midis demokracisë së drejtpërdrejtë dhe asaj të tërthortë, për shkak se parlamenti, shumica e të cilit është pro-BE-së, mund të refuzojë të zbatojë vullnetin e popullit. Me idenë e referendumeve është abuzuar shpesh në vende të tjera të Evropës.

Letra e Gjakut Në fund të shekullit XIV-të, Perandoria e copëtuar Bullgare u pushtua përfundimisht nga Perandoria Osmane. Rreth mesit të viteve 1870, shpërtheu lëvizja kombëtare, ku bullgarët kërkuan të jetonin sërish në një shtet sovran. Kjo çoi në kryengritjen e prillit 1876, ku bullgarët u ngritën në revoltë kundër

Kjo teoremë vjen nga një degë e matematikës të njohur si Topologjia, dhe u zbulua nga Lyisen Brauer. Ndërsa shprehja e saj teknike është mjaft abstrakte, ajo ka shumë implikime interesante në botën reale. Për shembull kemi një tabllo (Mona Lizën e Da Vinçit), dhe bëjmë një kopje të saj.