03/07/2016

Ndërtesa e përdorur si bazë e këtij miti ndryshon. Shumë më konstante është shpejtësia përfundimtare e monedhës e cila është rreth 44km/h. Ajo e arrin këtë shpejtësi, pasi ka rënë nga një lartësi prej rreth 15 metrash. Pasi mbërrin shpejtësinë e saj përfundimtare, nuk do të përshpejtohet më tej. Fizikanti

Efekti që do të kishte shpërthimi i Hënës në Tokë, do të varej nga natyra e shpërthimit. Nëse Hëna do të shpërbëhej në atome, rezultati do të qe jashtëzakonisht i ndryshëm me rastin kur do të ndahej në copa të mëdha, të cilat do të fluturonin në çdo drejtim. Kjo

Aristoteli (384-322 P.E.S) Filozofi i shquar grek, përcaktoi rrugën e shkencës për më shumë se 1.800 vjet. Është për të ardhur keq, pasi teoritë e tij – bazuar me shumë tek arsyetimi në vend të vëzhgimit – qenë thuajse universalisht ç’orientuese. Graviteti sikurse e pa Aristoteli, ishte prirja e objekteve

Cilësia e pushimit tonë duhet të jetë një pjesë rutinore e kontrolleve shëndetësore Nga Catherine de Lange Gjatë një vizite rutinë tek mjeku kardiolog, ju mund të prisni matjen e presionit të gjakut dhe indeksit të peshës trupore, si dhe t’iu bëhen disa pyetje në lidhje me dietën ushqimore, ushtrimet

“Le të dridhen klasat sunduese… Proletarët s’kanë asgjë për të humbur, përveç zinxhirëve të tyre” Karl Marks “Njerëzit janë të zemëruar. Në të gjithë botën njerëzit janë të zemëruar” Donald Tramp. Nga Michael Bliss Thonë se kalimtarët dëgjuan të qeshura me zë të lartë, që jehonin në mesin e monumenteve

Grupet terroriste nuk lindin nga hiçi, dhe luftërat janë ndoshta toka me pjellore për të ‘mbjellë’ dhe ‘rritur’ grupe të dhunshme të të gjitha ngjyrave Nga Daniel L. Byman Studimet e shumta nuk kanë gjetur asnjë profil të përbashkët të një terroristi. Është e vështirë të shpjegohet se pse, të