Home»Horizonti.al»Shkence»Pse flasim gjatë gjumit?

Pse flasim gjatë gjumit?

Screen Shot 2016-06-14 at 07.26.27Kur jemi duke fjetur, ekziston një mekanizëm i trurit që ndalon aktivitetin nervor të lidhur me ëndërrat që shkaktojnë të folurit përçart apo lëvizjen e trupit. Por ky sistem nuk është i përsosur, dhe nganjëherë sinjalet mund të lëshohen sërish. Kjo mund të çojë në murmuritje dhe psherëtima dhe ndonjëherë  edhe të folurit (somnabul).

Përmbajtja e fjalëve të thëna në gjumë mund të jetë komplekse, dhe zakonisht është gramatikisht korrekte. Ajo mund të jetë e ndikuar nga ngjarjet e fundit në jetën e atij që po fle, por mund të jenë të çuditshme dhe absurde. E folura në gjumë është zakonisht diçka pozitive, edhe pse stresi dhe probleme të tjera psikologjike mund të rrisin gjasat që të ndodhë ky fenomen. /bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *