29/06/2016

“Përballë tronditjes që ka shkaktuar dalja e Britanisë së Madhe, unë besoj se është e rëndësishme për të dhënë një mesazh cilësor”, sepse “BE-ja nuk mund të pretendojë sikur asgjë nuk ka ndodhur”. Ka qenë kjo deklarata e kryeministrit italian, Matteo Renzi në fund të Samitit informal të 27-shes./bota.al

Eshtë gati agjenda strategjike: të gjitha institucionet janë duke punuar për të nxitur rritjen e punësimit. Ne kemi nevojë për të krijuar vende pune, të gjenerojmë rritje ekonomike dhe për të forcuar konkurrencën, “për mirëqenien e qytetarëve evropianë”. Kështu ka deklaruar kancelarja gjermane, Angela Merkel në fund të Këshillit të

Hillary ka avantazhin ndaj Trumpit, në para dhe media. Por Trumpi mund ta ndalë, argumenton Dick Morris. Morrisi ka këshilluar Hillarynë për 20 vjet. Ai ia di sekretet e saj më të errëta. Dhe tani i zbulon në librin e tij, “Armageddon” Armageddoni është beteja përfundimtare mes të mirës dhe

E vetmja gjë për të cilën ranë dakord fushata e “Qëndrimit” dhe “Largimit” në referendumin e Britanisë, ishte se një “Brexit” do të shkaktojë një farë pasigurie. Tani që kjo ka ndodhur, pasiguria është ajo që mori Britania, teksa ndodhet në prag të kaosit politik, ekonomik dhe social. Ja pesë

Shumë shtete amerikane janë emërtuar sipas emrave të indianëve të Amerikës, p.sh. Arizona, Kentucky, Missouri. Fjala “barbecue” është një fjalë që do të thotë Aravakan “kornizë me shkopinj” Në fakt, anglishtja ka huazuar shumë fjalë nga indianët e Amerikës – guacamole, chocolate, chili, poncho. Ndonëse nuk ishin nënshtetas, rreth 8,000

Sulmet terroristë të kryerë mbrëmjen e djeshme në Stamboll kanë rikthyer sërish frikën. Shumë vende kanë rritur gatishmërinë pasi ekziston frika e sulmeve në sezonin e pushimeve. Gazeta brtianike Express shkruan se janë të paktën tre shtete që rrezikohen të sulmohen në javët e ardhshme. Sipas saj më të rrezikuarat