24/06/2016

Për shekuj me radhë, Japonia ishte qeverisur nga një kod ligjesh të njohura si Ritsurio, i frymëzuar nga konfucianizmi dhe sistemi ligjor i zbatuar në Kinë gjatë dinastisë Tang. Kodi Omi u shfaq në vitin 668 të Erës Sonë nën sundimin e perandorit Tenxhi, duke shënuar mbledhjen e parë të

Berri Nild CNN Vendimi i Mbretërisë së Bashkuar për të dalë më vete e lë Bashkimin Europian në një pozitë ku i duhet të mendojë seriozisht për të ardhmen e tij. Sigurisht, ai po humbet vetëm një nga 28 vendet anëtare të tij, por ky largim mund të ketë pasoja

Tani që Britania ka votuar për të dalë nga Bashkimi Evropian, kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar do të duhet të mbështetet në nenin 50 të Traktatit të Lisbonës, duke filluar procesin formal të një dalje të Mbretërisë së Bashkuar. Po çfarë thotë Neni 50? Çdo shtet anëtar mund të vendosë

Institucionet e BE i kërkojnë Mbretërisë së Bashkuar të largohet me shpejtësi nga BE, në respekt të rezultatit të referendumit që dekretoi daljen e vendit nga Bashkimi Europian Në deklaratën e përbashkët të nxjerrë në përfundim të takimit që u mbajt për të diskutuar mbi Brexit, presidentët e Komisionit Europian

“Eshtë një ditë historike, tashmë realiteti na është imponuar: dalja nga Bashkimi Europian është gjë e mundshme”. Këto kanë qenë fjalët e para të presidentes së Frontit Nacional, Marine Le Pen, në një konferencë shtypi në selinë e partisë në Nanterre, ku ka folur për pasojat e Brexit.

The Independent Publiku britanik votoi 52 % për të dalë nga BE dhe 48 % për të qëndruar, dhe tani Kryeministri i ardhshëm i Britanisë do të zgjidhet prej anëtarëve të partisë konservatore, jo nga publiku. Po kështu, po flitet për pavarësi të Skocisë dhe Irlandës së Veriut. Ndërkohë stërlina