19/06/2016

Për shekuj me radhë, dy fjalë të shkurtra kanë nxitur hetimin e thellë shkencor:”Po nëse?”. Kjo qe një pyetje që Ajnshtajni bëri jo vetëm për rrezet e dritës, por edhe për çorapet e tij. Por në një botë gjithnjë e më komplekse, ne duhet të shtrojmë pyetje më komplekse Nga

“Paaftësia është shumë shpesh e imagjinuar si sinonim i të qenët i panevojshëm. Kur gjen dikë si Dandolo, atëherë ata përfitojnë një lloj statusi nderi dhe paaftësia fizike injorohet tërësisht. Në rast se janë kaq të suksesshëm, atëherë imagjinohet se është e pamundur që të kenë paaftësi. Në këtë aspekt,

Merita i njihet zakonisht shkencëtarit dhe inxhinierit skocez, Aleksëndër Graham Bell, të cilit iu dha një patentë amerikane për atë që ai e quajti “telegrafi akustik” në vitin 1875. Pretendimi i tij vjen i plotë me historinë e famshme të Bell, duke përdorur shpikjen e tij për të telefonuar kolegun

Që shkenca të ketë kuptim, duhet të ekzistojnë vullneti i lirë dhe një kohë e përcaktuar, argumenton fizikanti Nikolas Gisin “Mendoj, pra ekzistoj”. Fraza e famshme e filozofit francez të shekullit XVII-të, Rene Dekart, është një përmbledhje e drejtë e asaj që shumë prej nesh ndjejnë se është thelbi i

Në Suedi, në vitin 2003, zgjedhësit u thirrën të votojnë në një referendum pro apo kundër futjes së Euros. Sondazhet flisnin për një avantazh të kundërshtarëve, por 4 ditë para votimit, zëdhënësja e frontit pro futjes së Euros, Anna Lindh, u sulmua dhe u vra. Analogjitë janë të jashtëzakonshme, madje

Në moshën 18-vjeçare, e kishte humbur tashmë djalin e parë të paligjshëm. Një vit më pas shkroi kryeveprën e saj, që tani mbush 2 shekuj. Njëqind vjet më herët nga Frojdi, Meri Shelli zbuloi marrëdhënien e paqartë dhe të dhimbshme me pasardhësit. Krijoi mitin e pavdekshëm gotik të një teme