16/06/2016

Kujtesa fotografike është një aftësi e mrekullueshme që shumë njerëz nuk e kanë. Anglezi Stephen Uiltshire punon si artist arkitekturor. Ai ka lindur memec por tha fjalën e tij të parë kur mësuesja i hoqi vizatimet që kishte bërë kur ishte 9 vjec. Hobi dhe pasioni i tij për vizatimin

1. Ju e zgjidhni me kujdes “rrethin tuaj të brendshëm” Njerëzit e fortë janë unikë, në kuptimin që ata nuk kërkojnë aprovim. Më të fortët mes nesh e kuptojnë me zgjuarsi se “ata që e vrasin mendjen, nuk kanë rëndësi”, dhe “ata që kanë rëndësi, nuk e vrasin mendjen”. Me

Kjo legjendë nisi të qarkullojë në vitet gjashtëdhjetë. Sipas saj, një grua nget e vetme makinën gjatë një nate me shi dhe makinës i mbaron karburanti. Për fatin e saj të mirë, më në fund mbërrin në një pikë karburanti. Punëtori bie dakord që ta mbushë makinën, pavarësisht orës së

Imagjinoni gjithë kohën shtesë që do të kishit në dispozicion, po të mos flinit gjumë. Gjumi zë pothuaj një të tretën e jetëve tona. Vietnamezi Thai Ngoc nuk ka fjetur në më shumë se 43 vite. Me sa duket, një palë ethe që e zunë në vitin 1973 bënë që

Shkenca na thotë gjithmonë gjëra të reja për veten tonë, që herë na ngatërrojnë, e herë na iluminojnë. Një gjë me të cilën jemi shpesh të dashuruar, është njohuria se sa inteligjentë jemi. Këto 8 tipare përmirësojnë në mënyrë radikale inteligjencën tuaj. Disa i zgjidhni, të tjerat janë zgjedhur për

Njerëzit u janë trembur maceve të zeza që u zënë rrugën për breza të tëra, gjë e cila tashmë është simbolike kur mendon se do të të ndodhë një gjë e keqe. Një tjetër supersticion relativisht i çuditshëm është se nëse qesh shumë, shanset janë që do të të vijë