14/06/2016

Ndërsa disa rrugë romake mund të kenë qenë të lakuara apo me kthesa, por pjesa më e madhe e tyre janë dukshëm të drejta, teksa marshojnë milje pas milje nëpër Britani dhe Evropë. Ndryshe nga rrugët moderne, ‘via munita’ nuk ishin të destinuara për t’u përdorur nga njerëzit e zakonshëm.

E Diela e Përgjakshme qe një incident i tmerrshëm që ndodhi në periudhën e njohur kolektivisht si Trazirat në Irlandën e Veriut – një luftë ndërmjet organizatave katolike dhe protestante paramilitare të krahinës, nga mesi i viteve 1960 deri në vitin 1998. Ajo gjithashtu paraqet konfliktin mes IRA-s republikane, e

Dielli duket shumë i ndryshëm nga pikat e vogla të dritës sikurse duken yjet e tjerë, por kjo është vetëm një çështje distancë. Ylli më i afërt afër Diellit, Proksima Centauri, është rreth 250.000 herë më larg. Edhe pse të gjithë yjet e dukshëm me sy të lirë duken thuajse

Rreth 8 milionë njerëz vdesin nga kanceri në botë për çdo ditë, pjesërisht për shkak se tumoret pikasen shumë vonë. Kjo gjë mund të parandalohet në të ardhmen me ndihmën e nanoteknologjisë. Shkencëtarët në “Google X”, divizioni i kërkimeve i Google janë duke punuar për një metodë për pikasjen e

Nga Zalmay Khalilzad Masakra e Orlandos është unike vetëm sa i përket numrit të të vdekurve të shkaktuar në tokën amerikane. Që prej themelimit të Shtetit Islamik në vitin 2014, udhëheqësit e ISIS-it kanë nxitur ndjekësit e tyre të ndërmarrin sulme të tipit të “ujkut të vetmuar” kundër shenjestrave në

Nëse vuani nga tensioni i lartë i gjakut, rekomandohet që të konsumoni ushqim me përqindje të vogël të sodiumit dhe yndyrës. Pra, më poshtë flitet per ushqimet që duhet kufizuar apo shmangur për të mirëmbajtur nivelin e tensionit të lartë të gjakut. Mishin e kuq Ushqimet me yndyrë nuk janë