12/06/2016

Ylli ynë nuk është i destinuar që të shpërthejë si një supernova, duke i “dëbuar” në hapësirë planetët e vet. Nuk është aq i madh. Por kur ai të djegë më në fund sasinë e hidrogjenit që ka, pas 6 milionë vitesh, sfera e madhe e plazmës së nxehtë në

Prej pak kohësh e ke të vështirë të kujtosh. Jo, kujtesa historike funksionon për mrekulli, por ajo afatshkurtër ka filluar të “çalojë”. Por ja pse ndodh dhe si ta kapni në kohë Lamtumirë kujtesës afatshkurtër? Edhe pse nuk jeni shquar për kujtesë të fortë nuk prishet ndonjë punë. Numrat, mbiemrat,

Të zënë, të hutuar,  të pavëmendshëm? Ka qenë gjithësecili prej nesh të paktën që nga viti 1710, dhe shumë filozofë e kanë dëshmuar këtë. Nga Frank Furedi Zgjerimi i përdorimit të internetit dhe disponueshmëria e gjerë e teknologjisë dixhitale, na ka rrethuar me burime të pafundme të shpërqëndrimit:tekste, e-maile dhe

I quajtur shpesh si Babai i Mjekësisë, Hipokrati nga ishulli Kos (460- 375 P.ES.), vinte nga një familje mjekësh, dhe iu nënshtrua trajnimeve të zakonshme në tempullin lokal “Asclepeion” – ku priftërinjtë trajtonin të sëmurët duke përdorur magji fetare, interpretim ëndërrash dhe praktikonin adhurimin e gjarprit. Megjithatë, Hipokrati i hodhi

Pasojat, qoftë nëse qëndron apo nëse largohet nga Bashkimi Europian, janë të shumta edhe në frontin energjetik. Kompanitë e naftës kanë frikë se një dalje nga Bashkimi Europian mund të kompromentojë investimet në sektorin energjitik britanik Pas pak ditësh, saktësisht me 23 qershor, Mbretëria e Bashkuar do të thirret për

1- Supozohet se politika është profesioni i dytë më i vjetër. Unë kam kuptuar që ai ka shumë ngjashmëri me profesionin e parë më të vjetër. 2- Njeriu ka avantazhe kur zgjidhet President. Ditën pasi u zgjodha, notat e mia të shkollës së mesme u klasifikuan sekret. 3- Politika nuk