10/06/2016

Monedhat më të hershme qenë pjesë e metalit të çmuar, të vulosura me një dizajn për të garantuar pastërtinë dhe peshën e tyre. Mendohet se monedhat e para u prodhuan në mes të viteve 500 P.E.S në Azinë e Vogël. Sundimtarët lokalë duhej të paguanin mercenarët grekë një peshë të

Përgatitjet e Francës për kampionatin europian që fillon sot, u lanë disi në hije javën e kaluar, për shkak të furtunave dhe përmbytjeve në pjesën më të madhe të vendit, si dhe kërcënimeve për më shumë greva e protesta nga sindikatat, që janë kundër reformave të propozuara të punës. Pas

Nga Konstantin von Hammerstein dhe Peter Müller Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, flet në një intervistë për “Spiegel” në lidhje me reagimin e aleancës ndaj agresionit rus, rritjen e shpenzimeve të mbrojtjes nga ana e shteteve anëtare, dhe nëse Turqia ndan ende të njëjtat vlera me organizatën. Tre

Një fund shumë të trishtuar pati jeta e Tomas Stefanit, amerikanit me prindër emrigrantë të zbritur nga Korça në Boston në fillim të shekullit të njëzetë. Në 6 shtator të vitit 1959 u rrëzua në një trotuar, vdiq në vend, i varfër, i panjohur, larg shtëpisë, i harruar nga shokët

1. Ai besonte në arsyen shkencore Para Hipokratit, sëmundjet shpjegoheshin përmes arsyeve hyjnore si vullneti i perëndive. Mjeku grek qe ndër të parët që kërkoi shkaqet natyrore, dhe përdori arsyen shkencore dhe deduksionin për të përshkruar kura si përmirësimi i dietës ushqimore, gjumi dhe një higjienë më e mirë. 2.

Në dokumentet e gjetura fillimisht për këtë kërkesë shënohet se kineastët e huaj kërkonin të bënin një film për bukuritë e natyrës shqiptare, njerëzit, apo atmosferën e butë të një vendi të vogël. Por në një studim të botuar në një libër të studiuesit të njohur të kinemasë shqiptare në