07/06/2016

Douglas Vakoch është Drejtor Kompozimit të Mesazheve Ndëryjore në Institutin SETI të Kalifornisë Cila gjë do ju bindte, që një mesazh ka një prejardhje potenciale aliene? Ne do të habiteshim nëse mesazhi do të ishte i ndryshëm nga çdo gëj që natyra mund të krijojë, dhe nëse do të vinte

Rezultatet përkojnë me ata të studimeve të ngjashme, që sugjerojnë se njerëzit i interpretojnë sfidat ndaj kulturës së tyre, si sfida ndaj ekzistencës së tyre Nga Maks Ehrenfrojnd Në televizion dhe në podiume, në debate dhe në fjalime, Donald Trumpi u kujton vazhdimisht popullit amerikan se ata do të vdesin. Kujtesat

Më herët këtë vit, të katër pjesëtarët e grupit të mrekullive të viteve shtatëdhjetë, Abba, ishin mbledhur për hapjen e “Mamma Mia! The Party” në Stokholm. Ishte një rast i mrekullueshëm për fansat, duke treguar se me sa dukej pjesëtarët ishin pajtuar mes tyre. Këtë fundjavë, Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus,

Nga Wayne McLean*   Shpallja e Ministrit të Transportit, Binali Jildirim si kryeministri i ri Turqisë është interesante, duke pasur parasysh se fokusin e presidenti teknikisht neutral Rexhep Tajip Erdogan. Kjo për shkak se Jildirim, një besnik i Erdoganit, ka premtuar “harmoni të plotë” me synimin e kreut të shtetit

The Independent Teksa mbi një miliardë myslimanët e botës kanë nisur agjërimin në Muajin e Shenjtë të Ramazanit – një prej pesë kolonave të Islamit – ka disa shqetësime se ky vit mund të jetë veçanërisht sfidues, teksa ndjekësit do të duhet të rrijnë nganjëherë deri 17 orë në ditë

“Seksi mund të shpëtojë të ardhmen e Danimarkës?”Eshtë ky mesazhi fillestar i reklamës që është transmetuar vitin e kaluar në televizionin kombëtar danez për të luftuar plakjen e popullsisë. Mund të jetë një koincidencë, por pas vetëm pak muajsh vendi po regjistron një bum lindjesh të paprecedentë: në krahasim me