01/06/2016

Një çantë me gurë të çmuar zbulohet në vendin e përplasjes së një avioni nga India në Malin e Bardhë në Francë. Zbuluesi i dorëzoi në polici, duke nisur procedurat formale të “kërkimit të pronarëve”, por nëse nuk ka pronar, gjetësi do t’i mbajë për vete Është një histori shumë

Të varfërit kërkojnë të arrijnë Perëndimin sepse aspirojnë për mirëqenie. Vendeve të pasura nuk u mbetet gjë tjetër përveçse të mësojnë të ndajnë, apo të bëjnë barrikadë prapa një muri Historia e njerëzimit mund të ndahet sipas linjave të mëdha në tri faza: në fillim qenë të gjithë të varfër,

Deric Lewis Fjala simbol e ka prejardhjen nga greqishtja “Symballein”, që do të thotë “hidh bashkë”. Përdorimi i saj figurativ e ka origjinën në zakonin e thyerjes së një pllake argjile për të shenjuar mbylljen e një ujdie apo kontrate: secilës palë i jepej njëra prej copave të thyera, kështu

  Nga George Friedman Kohët e fundit, ka pasur një numër artikujsh dhe deklaratash, që pohojnë se fashizmi është në rritje në Evropë, dhe se Donald Trampi përbën një shembull amerikan të fashizmit. Ky është shtrembërim i një dukurie shumë reale. Shteti-komb është duke e ripohuar veten si mjeti kryesor

Dieta për reduktimin e rrezikut për t’u prekur nga tumoret sipas “American Cancer Society”. Kjo dietë është linjë me atë të sugjeruar nga mjekët për parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare, diabetit dhe në përgjithësi regjimit për një shëndet më të mirë Konfirmimet dhe dyshimet e studimeve të fundit Ka vite që

1. Mendo për gjithë gjërat e vogla që ke përreth, dhe ji i lumtur 2. Kushdo që është i lumtur, do të bëjë edhe të tjerët të lumtur 3. Ilaçi më i mirë për ata që kanë frikë, janë të vetmuar apo të palumtur është që të dalin jashtë, diku,