June 2016

Nga Geoffrey M. Vaughan Herën e fundit që shumica e amerikanëve dëgjuan për Boris Xhonsonin, ishte moment fatkeq kur mbeti pezullur në ajër për disa minuta, i bllokuar në një balonë me ajër, në kuadër të ceremonisë hapëse të Olimpiadës së Londrës në vitin 2012. Ai ishte në mandatin e

Të gjithëve na pëlqen një pije e mirë herë pas here, por kur ju një Zot, nuk mund të pish një lëng vdekatarësh. Panteoni Nordik ka një pije vërtetë shumë të çuditshme – Lëngu i Poezisë. Historia prapa pijes shkon shumë pas në kohë. Dikur ishte një njeri i quajtur

Ata nuk do dëshmojë të vërtetën kundër njëri-tjetrit Masonët janë të urdhëruar që të mos dëshmojë të vërtetën kur një Mason është në gjyq. Ata e pranojnë se ajo mund të jetë dëshmi e rreme, por për ta, është një mëkat shumë më i madh që të mos mbrojnë një

Në tetor të vitit 2007, Vatikani publikoi dokumente sekrete në lidhje me gjykimin e Kalorësve Templarë, duke përfshirë një pergamenë – i injoruar për një kohë të gjatë për shkak të një hyrje të paqartë në katalog në vitin 1628 – që tregonte se Papa Klementi V, fillimisht e shfajësoi

Sir Winston Churchilli, Kryeministër i Britanisë gjatë kohës së luftës, kishte planifikuar për të ekzekutuar Adolf Hitlerin në karrige elektrike, nëse lideri nazist do të binte në duart e Aleatëve. Dokumentet e deklasifikuara tregojnë se Churchilli ishte kundër planeve të aleatëve për gjyqet e krimeve të luftës, dhe ai donte

Ajo që njihet pothuajse universalisht si shenja e dollarit, ka qenë në të vërtetë një shenjë për peson. Dominimi i minierave të xeherorëve në Amerikën Qendrore dhe Jugore bëri të mundur që “peso de ocho” spanjolle, të shndërrohej në një monedhë të vërtetë ndërkombëtare. Ajo zëvendësoi monedhat e vjetra Bohemiane