Home»Analiza»Të gjithë të përgjuar / Mediat sociale, si “minierë” informacionesh për shërbimet e fshehtë

Të gjithë të përgjuar / Mediat sociale, si “minierë” informacionesh për shërbimet e fshehtë

 

Screen Shot 2016-05-19 at 07.03.58

Zhvillimi i fuqishëm i kohëve të fundit i mediave sociale i ofron agjencive të inteligjencës mundësi të reja në analizimin e informacioneve për sigurinë kombëtare. Por ndërkohë vëllimi i madh i të dhënave të prodhuara nga sisteme të tilla komunikimi nxjerr jo pak probleme lidhur me mbledhjen korrekte dhe efikase informative. Domethënë, si të individualizohet në brendësi të fluksit të mëdha të të dhënave informacionet e rëndësishme për inteligjencësn duke i dalluar nga ato të kota apo të futura në qarkullim për të dizinformuar? Sipas autorëve, kjo do të mund të ndodhë sidomos falë krijimit të njësive “joint” ku analistë të agjencive të ndryshme – edhe nëpërmjet një ndërveprimi të frytshëm me sektorin privat bartës të know-how strategjik – mund të vënë në mënyrë sinergjike bashkë specializimet e ndryshme të tyre.

Përpara se të shkonte të sulmonte …

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *