31/05/2016

Për të parandaluar një tjetër Pearl Harbour Në 7 dhjetor 1941, në orën 7.55 të mëngjesit, forca ajrore e Japonisë sulmoi Flotën e Paqësorit të SHBA në Pearl Harbour, duke vrarë më shumë se 2400 vetë. E zuri Amerikën në befasi dhe e shtyu presidentin Roosevelt që të krijonte një

Tit Androniku Historia: Shkruar mes viteve 1588 dhe 1593, Tit Androniku i zhvillon ngjarjet në ditët e fundit të Perandorisë romake. E përgjakshme deri në ekstrem, ajo eksploron jetën e një gjenerali romak të krijuar nga Shekspiri, Titi, i cili kapet në një rreth vicioz hakmarrjeje me mbretëreshën e Gotëve,

Arsyeja përse grabitja në Watergate mbeti e mbështjellë me mister për dekada të tëra ishin raportimet që binin ndesh mes tyre, nga palët e përfshira. Sigurisht, ata që ishin të përfshirë në grabitje – duke përfshirë pjesëtarë të stafit të hidraulikëve të Shtëpisë së Bardhë, një grup i fshehur i

Shpikës i superarmëve Ndërkohë që jetonte në Sirakuzë, ai projektoi shumë armë për të mbrojtur qytetin nga ata që e sulmonin, duke përfshirë edhe një “rreze të vdekjes” që ishte menduar të përqëndronte rrezet e Diellit tek anijet e armikut, duke u vënë flakën. Ai zhvilloi gjithashtu katapulta të efektshme

Pasagjerëve të avionit iu kërkohet gjithmonë që të vendosin telefonat në “flight mode” para se të niset avioni, por çfarë mund të ndodhë nëse ata nuk e bëjnë këtë gjë? Thuhet se sinjalet e telefonit mund të ndërhyjnë tek sistemet elektrike ose të telekomunikacionit tek avioni, por a mund të

Ai mendonte që ishte Zot Kaligula dinte se si të manipulonte njerëzit, por në vitin e fundit të mbretërimit, ai shkoi shumë larg. Ai shfaqej në publik i veshur si një prej perëndive të Romës dhe urdhëroi njerëzit t’i adresoheshin si i tillë. Në dokumenta zyrtare ai përmendej madje si