30/05/2016

Çikago është qyteti i tretë më i populluar në SHBA, pas Nju Jorkut dhe Los Anxhelosit, ai është një pikë turistike me shumë kuriozitete tërheqëse, që vizitohet nga 35 milionë turistë çdo vit 1. Pikturimi me spraj u shpik në Çikago në vitin 1949. 2. Lumi Çikago është i vetmi

Çdo muaj korrik, disa prej njerëzve më të pasur dhe të pushtetshëm në botë mblidhen në një vend kampimi në Monte Rio, Kaliforni, për dy javë të tëra me të pira, bisedime super të fshehta, adhurime druide (grupi këmbëngul se ata thjeshtë “nderojnë Redudët) dhe rituale të tjerë. Qëllimi i

Keanu Reeves është njohur prej kohësh si një aktor brilant, një që mund të luajë edhe role seriozë, edhe për të qeshur. Një tjetër gjë për të cilën është bërë i njohur, është urtësia e tij. Nuk është gjë që e gjen shpesh mes të famshmëve. Një herë në disa

Pas fitores tronditëse në primaret e Partisë Republikane nga Donald Trumpi, tashmë në garën për Shtëpinë e Bardhë, shumëkush pyet si ka mundësi që shumë gazetarë, si dhe shumë ekspertë të tjerë nuk kishin parashikuar suksesin e tij. Arsyet janë të shumta. Në zgjedhjet e tjera ka patur kandidatë të ndryshëm

Portreti i babait të tij, rilindësit Abdyl Frashëri, varej në muret e shkollave në Shqipëri, ndërsa ai, i biri konsiderohej armik i popullit. Historia e Mit’hat Frashërit, i njohur më tepër me pseudonimin e tij Lumo Skëndo, është një nga paradokset e shumta të shoqërisë shqiptare gjatë regjimit komunist. I

Sipas romakëve, përgjigja është: “Po, shumë”. Ishte një prej arsyeve që ata jepnin për shtypjen e kulteve të druidëve në Francë dhe në Britani. Roma nuk ishte kundër flijimeve të njerëzve në arenë (për qëllime dëfrimi), por ishte kundër flijimeve njerëzore për arsye fetare. Kjo mund të jetë thjeshtë propagandë