24/05/2016

A ju ka ndodhur ndonjëherë të ndërpriteni në mes të një bisede nga një telefonatë e papritur? E keni harruar atë se çfarë donit të thoshit? Një studim mbi aktivitetin elektrik të trurit i publikuar në Nature Communications mund të shpjegojë tashmë pse ndodh kjo gjë. Origjina e përbashkët Sipas

Fenikasit kanë qenë nxitësit e një prej shpikjeve më të rëndësishme të të gjitha kohërave, e para që studiohet në bangat e shkollës: alfabeti. Alfabeti fenikas, që i përket vitit 1050 para Krishtit, ndonëse për disa është përdorur edhe më herët, përbëhej nga 22 shenja (plus variante të tyre) dhe

Ju e zgjidhni me kujdes “rrethin tuaj të brendshëm” Njerëzit e fortë janë unikë, në kuptimin që ata nuk kërkojnë aprovim. Më të fortët mes nesh e kuptojnë me zgjuarsi se “ata që e vrasin mendjen, nuk kanë rëndësi”, dhe “ata që kanë rëndësi, nuk e vrasin mendjen”. Me fjalë

Hitleri shijonte takimet me publikun e vet adhurues, më shumë se cilido diktator tjetër në shekullin 20-të dhe shpesh herë shihej duke u përzierë me ta, në një shfaqje simbolike aleance. Për pak kohë pas ngjitjes në pushtet, të afroheshe aq sa për të takuar Fyhrerin ishte gjë e lehtë

Sa mund të rezistojmë pa ngrënë, apo në majë të një mali, apo në mesin e një shkretëtire? Sa mund të rezistojmë në të ftohtë, mes zhurmës, në lartësi, pa oksigjen, pa gjumë, etj? SA MUND TE REZISTOJME PA NGRENE? Pa ushqim, por duke pirë rregullisht ujë, mund të rezistohet

Letra e fundit e Markezit “Sikur Zoti të harronte për një moment që unë jam një dordolec i ndrequr me rrecka dhe të më dhuronte një copëz jetë, mbase nuk do t’i thosha të gjitha ato që po mendoja, por sigurisht do t’i mendoja ato që po them. Do i