23/05/2016

Institucioni amerikan teknologjik që i solli njerëzimit GPS dhe internetin, paraqiti projektet më të fundit. Ja disa nga më interesantet. 1 – Shpejtësia e dronëve ushtarakë është rritur shumë dhe predhat e tyre mund të lëshohen me shpejtësi tri herë më të lartë se ajo e zërit. Një dron eksperimental,

“Kjo është një listë me libra që çdo shkrimtar duhet të ketë lexuar si pjesë e arsimimit të vet… nëse nuk i ke lexuar këto, atëherë je thjesht i paarsimuar. Ato përbëjnë lloje të ndryshme të të shkruarit. Disa mund të të duken të mërzitshëm, të tjerë mund t’ju frymëzojnë

Sipas një raporti të ri të shkruar nga psikiatri i Shkollës Mjekësore të Harvardit, Uma Naidoo, ushqimi luan një rol të madh në menaxhimin e ankthit. Përveç një diete të balancuar, duke pirë shumë ujë dhe duke kufizuar pirjen e alkoolit dhe kafeinës, më poshtë i gjeni edhe gjashtë ushqime

Muhammad ibn Zakariya al-Razi ishte një fizikan që ka jetuar në vitin 1000, dhe ai qe i zhytur kokë e këmbë në filozofi dhe studimin e lumturisë. Al Razi besonte se shpirti ishte i shqetësuar për vdekjen, gjë që natyrshëm shkaktonte stres për mendjen. Për ta lehtësuar këtë, al Razi

Një Profesor ateist i Filozofisë po i fliste klasës së tij, në lidhje me problemin që shkenca ka me Zotin e Madhërishëm. Ai i kërkoi një prej nxënësve të rinj kristianë që të ngrihej dhe… Profesori: Ti je i krishterë, apo jo, bir? Nxënësi: Po, zotëri. Profesori: Pra ti beson

Nga Roberto Saviano Dhjetë vjet, dhjetë vjet, dhjetë vjet… E kam dëgjuar zërin tim të thotë këto gërma, pasi i kam përsëritur pafundësisht në mendje. Dhe fillova të shkruaj këto rradhë thjesht për argëtim, si për të imituar Xhen Torensin tek “Vetëtima” dhe “Mëngjesi ka arin në gojë”. I përsëris