21/05/2016

Babai i të gjithë hipokondriakëve (të sëmurëve imagjinarë) ka një emër: është Argante, apo Argan në frëngjisht. Quhet kështu hipokondriaku protagonist i komedisë më të bukur që është shkruajtur ndonjëherë mbi këtë temë: I sëmuri imagjinar, kryevepër e komediografit të madh të gjashtëqindës, Molierit (1622-1673), dhe që nga ai vetë

Sipas Zigmund Frojdit, ekzistojnë tre lloje xhelozie: konkurruese, e projektuar dhe delirante. E para është ajo e shëndetshme dhe varet nga dëshira për supremaci ndaj pretendentëve të tjerë. E dyta lind kur xhelozi, që është edhe tradhëtar, nis të mendojë se partneri mund ta tradhëtojë gjithashtu. Shpesh herë lind nga

Mjaftojnë 7 ditë pa u futur fare në Facebook, për të rikthyer humorin e mirë. E ka zbuluar këtë gjë një studim i Happy Research Institut (Danimarkë), i kryer tek një mijë persona. Pasi janë privuar nga rrjeti social për një javë të tërë, shumica dërrmuese e përdoruesve ka manifestuar

Një prej teorive konspirative më jetëgjata që rrethojnë monarkinë e Rusisë është fati përfundimtar i Carit Aleksandri I. A vdiq vërtetë, ashtu si thotë historia, në moshën 47 vjeç nga një i ftohtë i zakonshëm? Për pothuaj dy shekuj, kanë mbijetuar zërat se Aleksandri e sajoi vdekjen e tij, me

Nuk mundet që të kthehemi pas në kohë, mos ushqeni më iluzione. Një stduim i publikuar në Scientific Reports ka demonstruar parimin e njohur si “pakthyeshmëria e fenomeneve”, sipas të cilit thërrmijat, një herë që shkatërrohen dhe zhduken, nuk mund të riformohen. Për këtë arsye, ajo që ka ndodhur në

Në jetë, shpesh herë kuptojmë se disa lloje njerëzish që takojmë dhe që duan të jenë miqtë tanë, në fakt nuk janë personat e duhur për të qëndruar gjithë kohës. Kjo është një gjë e mirë për t’u pranuar, sepse ekziston vërtetë një lloj grupi që është bërë “posaçërisht” për