20/05/2016

“Organizimi i ish-anëtarëve të SS.” Ky është kuptimi i Odessa, një rrjet kriminelësh, misioni i të cilit ishte që të ndihmonte në ikjen dhe fillimin e një jete të re për anëtarët e SS-ëve, të cilët kishin ikur nga Gjermania pas rënies së Berlinit. Praktikisht, ata vepruan pa u ndëshkuar

Një libër 400-vjeçar për botanikën mund të mbajë një thesar të vërtetë – një portret të Uilliam Shekspirit. Eshtë i vetmi portret i njohur që është krijuar gjatë kohës së shkrimtarit. Duke qenë se është bërë në kohën kur ai ishte gjallë, studiuesit besojnë se ai tregon se si dukej

Disa muaj më parë, disa pjesëtarë të Qendrës Urbane të Arkeologjisë të Buenos Airesit u zhvendosën në veri të Argjentinës, në kufi me Paraguajin. Në mesin e vegjetacionit të harlisur në xhungël, bënë një zbulim befasues. Arkeologët zbuluan një bazë të fshehtë naziste, e cila kishte qenë banuar për një

Kongresi i Vienës ishte një moment kthese në historinë e Europës. Pas humbjes së Napoleonit, fuqitë e tjera u bashkuan për të arritur një marrëveshje paqeje afatgjatë, i cili do të ofronte stabilitet aq shumë të nevojshëm për Europën, e cila ishte dërrmuar prej dekadash të tëra luftëra. Zgjati për

Habsburgët ishin një prej familjeve më me ndikim në histori. Ata sunduan Perandorinë e Shenjtë Romake për 300 vite. Pati kohë kur ata sunduan mbi pjesën më të madhe të monarkive europiane. Spanja ishte nën sundimin e Habsburgëve për pothuaj 200 vite, por linja e tyre e gjakut erdhi e

Mutual UFO Network (MUFON) rrjeti më i madh kërkimor i dedikuar fenomenit të UFO-ve, ka paraqitur dëshminë e një ushtari holandez, i cili thotë se ka përjetuar një takim nga afër me një UFO në Bazën Ajrore të Soesterbergut. Kjo ndodhi në orën tre të mëngjesit, në datën 17 shkurt