15/05/2016

Kryqëzata e Fëmijëve është një nga ngjarjet më të pazakonta që kanë ndodhur në Anglinë e  mesjetës. Në vitin 1212, dhjetëra mijëra fëmijë të paarmatosur dhe të vetë-shpallur kryqtarë, u zhvendosën nga Franca veriore dhe Gjermania perëndimore drejt Tokës së Shenjtë për të rimarrë Jeruzalemin nga myslimanët. Ndërsa nuk pat

Kanë ikur dritat. Dhoma ka tre dyer. E para është e gjelbër, e dyta është e purpurt, dhe e treta është e verdhë. Ti shkon përmes derës së gjelbër. Aty e gjen veten përballë tre dyerve të tjera. E para është blu, e dyta është e kuqe, dhe e treta

Një “monedhë” kuarci mund të ruajë të dhënat për 13.8 miliardë vite, që është ekuivalente me moshën e universit, dhe në gjendje t’u rezistojë temperaturave deri 190 gradë celcius. Mbi këtë “monedhë”, e cila është realizuar nga Universiteti i Southamptonit nëpërmjet lazerëve super të shpejtë, janë ruajtur tashmë Deklarata Universale

Ky është modeli më i lashtë i kupës qiellore që njihet. Sipas ekspertëve, kjo fletë bronxi – quajtur Disku i Nebrës, nga emri i qytezës gjermane pranë të cilës u gjet – është skalitur rreth vitit 1600 para Krishtit. Në të paraqitet Dielli, hëna dhe yjet, dhe disa arkeologë mendojnë

  Seks dhe xhaketa të zeza Seksi përdorej. Nganjëherë do të ishte përkthyese. Ajo do të vinte në dhomë dhe do të tregonte se nuk kish kundërshtim që të shkonte me një arbitër. Pastaj mëngjesin e nesërm ata do të vinin tek ai, zyrtarët e klubit, dhe do t’i thonin

Egjiptianët në vitin 3500 para Krishtit linin gjurmën e këmbës në tokë të lagur dhe më pas prodhonin me papirus një shollë me dimensionet ekzakte të gjurmës. Për ta mbajtur të lidhur pas këmbës, përdornin lidhëse lëkure të fortë dhe kështu lindën sandalet e para të historisë, edhe pse të