12/05/2016

Suksesi është të marrësh atë që do. Lumturia është të duash atë që merr. Nuk është ajo që ke, apo kush je, apo cfarë po bën, ajo që të bën të lumtur apo të lumtur. Eshtë ajo që mendon për të. Nëse do të pushtosh frikën, mos rri në shtëpi

Përveç një sensi të numrit që u lejon njerëzve dhe shumë kafshëve të bëjnë vlerësime në mënyrë të përafërt, duket se për sasi të vogla (deri 3-4 elemente) është vepër e një mekanizmi, ndoshta të bazuar në kujtesën dhe vëmendjen, që na lejon të bëjmë llogari ekzakte. A mund të

Trupi i një të vdekuri u gjet në fundin e një ndërtese shumëkatëshe. Duke parë pozicionin e trupit, është e qartë se personi është hedhur nga një prej kateve, duke kryer vetëvrasje. Menjëherë thirret një detektiv për të ndjekur këtë cështje. Ai shkon në katin e parë, tek dritarja që

Napoli është një qytet me dy fytyra: ajo e sipërme, që e njohin të gjithë, dhe ka një “sozi” të nëndheshme, ku gjenden kisha, shpella të mëdha, puse dhe ujësjellës. Qyteti i poshtëm është gërrmuar që në kohët e grekërve të lashtë për të ndërtuar atë të sipërm: shpellat e

Një natë më parë, 100 shufra floriri u vodhën nga banka qendrore dhe policia mendon se një prej rojave që mbikëqyrnin kamerat me rreze infra të kuqe është i përfshirë … a mund ta gjeni cili? Roja i parë, Tomasi: Pashë 3 burra që mbërritën me një furgon të errët.

Sy të mëdhenj ngjyrë blu, sy si shqiponjë dhe buzë të holla. Kjo pamje u shfaq përpara syve të disa arkeologëve që punonin në Huaca Pucllana, në Lima të Perusë. Fytyra e një gruaje të bukur, pakëz e përshtatur. Maska e funeralit, në fakt i përket një mumje të një