11/05/2016

Përgjatë mijëvjeçarëve matematika është bërë gjithnjë e më e përgjithshme dhe abstrakte, gjithnjë e më e fuqishme dhe e rafinuar. Agimi i këtij evolucioni kulturor ka qenë zbulimi i numrave realë, ose numrave që mund të pasohen nga një seri e fundme apo e pafundme dhjetëshesh. Por në bazë të

Francesco Guerrera* “Britania Madhe është pjesë e Europës, por nuk është në Europë”. Sofizmi i Churchillit është fraza ideale për të ilustruar tensionin kulturor, ekonomik dhe historik mes Mbretërisë së Bashkuar dhe pjesës tjetër të bllokut kontinental. Dashuri, urrejtje, racionalitet apo pasione të brendshme, dëshirë për Europën apo izolim i

Flasin me veten Autori Michal Stawicki thotë se gjatë hulumtimit për librat e tij rreth suksesit kishte zbuluar se çfarë i mundëson njerëzit e suksesshëm t’i mposhtin kundërshtarët, është fokusi në perfeksionimin e dialogut të brendshëm, transmeton Telegrafi. Veç tij, shumë hulumtime thonë se nëse flisni me veten sikurse po

Një pamje e asaj që mbetet prej tempullit të Athinasë në Delfi, në krah të tempullit të Apollonit, ai i orakullit të famshëm të Picias. Sipas legjendës, priftëresha që shpallte orakujt në emër të perëndisë Apollon në tempullin e Delfit, e bënte në një gjendje euforie mistike, që shkaktohej prej

Kujdes nga mendimet kompromentues: një grup shkencëtarësh ka arritur të deshifrojë fjalët e zërit tonë të brendshëm, atë që “lexojmë” në kokë kur lexojmë apo arsyetojmë. “Po përpiqemi të deshifrojmë aktivitetin relativ të trurit. Objektivi në të ardhmen: krijimi i protezave që lejojnë të komunikosh, për shembull ata që kanë

Nga Xhon Kerri, “The Boston Globe” Një transformim i madh është duke ndodhur në mbarë botën. Korporatat tona kryesore janë duke u bërë globale. Shëndeti, mjekësia dhe kinematografia janë duke u bërë globale. Dhe s’ka nevojë të jesh shumë i mirë në matematikë, për të kuptuar se ekonomia nuk mund