10/05/2016

Ishte “Ishulli i të vdekurve”, vepra më e famshme e artistit zviceran Arnold Bocklin. Në të paraqitet një ishull spektral që del nga një liqen, i mbushur me qiparisa dhe i rrethuar nga shkëmbinj të mëdhenj. Në plan të parë, në një varkë të vogël, një figurë e mbuluar me

Pjesa më e madhe e librit të rregullave të demokratëve duhet të digjet në këto zgjedhje. Donald Trampi do të garojë në të majtë të Hilarisë dhe do e detyrojë Klintonin që të shfaqet si mësuesja-gjyshe e mërzitshme, që flet për çështje fiskale. Trampi e kupton se kultura amerikane nuk ka standarte

Që tingujt, aromat dhe gjërat që ndodhin përreth nesh mund të hyjnë në ëndrra, për këtë dyshohej. Një darkë me ushqime pikante, për shembull, mund t’i trazojë, ashtu sikurse marrja e disa llojeve të ilaçeve. Por ka të paktën 6 gjëra të tjerë që mund të modifikojnë thelbin, cilësinë dhe

Emocionet janë shumë të fuqishme dhe ato ndonjëherë na bëjnë ta humbasim kontrollin mbi ngjarjet dhe jetët tona. Megjithatë, ekspertët thonë se ka mënyra për të qenë në kontroll të ndjenjave tuaja dhe t’i bëni ato t’ju shërbejnë maksimalisht Ne mund të reflektojmë mbi gjërat që njerëzit me kontroll të

Revolucioni Kulturor, që filloi 50 vjet më parë, ka qenë brutal në një shkallë që s’mund të krahasohet me Kinën e sotme. Por ekzistojnë disa paralele që ia vlen të shqyrtohen Nga Evan Oznos, The New Yorker Në vitin 1979, 3 vjet pas përfundimit të Revolucionit Kulturor të Proletariatit të

Dje, nga ora 13.12 deri në orën 20.42, Mërkuri ka përshkuar diskun diellor. Ka qenë tranziti i parë i planetit më të brendshëm të Sistemit Diellor, që mund të shihej nga rajoni ynë, në 13 vitet e fundit, një ngjarje me interes shumë të madh shkencor. Ja fotografitë e bëra