09/05/2016

Nga Mentor Kikia Këto vajza janë studente dhe nxënëse, nga qytete e krahina të ndryshme të vendit. Çdo fundjavë, një ditë pushimi e kalojnë duke punuar vullnetarisht për të pastruar plazhet. Jaënë anëtare të Korpusit Shqiptar të Vullnetarëve. Ato përbëjnë rreth 70 % të vullnetarëve dhe punojnë njësoj, në mos

Komisioni Europian sapo ka hapur një dritare të re, për mënyrën se si BE shpenzon një pjesë të madhe të buxhetit. Një portal lejon qasje në informacion mbi investimet e bE-së përgjatë më shumë se 500 programeve të politikave, brenda gjashtë fondeve të mëdhenj. Përdoruesit e Internetit mund t’i eksplorojnë

PJESA E DYTE. KLIKO KETU PER TE LEXUAR PJESEN E PARE: ORIGJINA E EUROPES (I) / Jo aq kontinent, se sa një mënyrë jetese Europianët kanë qenë shumë të shpejtë në promovomin e qytetërimit të “tyre” dhe e kanë bërë një gjë të tillë në talljen e çdo qytetërimi të tjetrit.

Magji e zezë? Jo, Vudu ka më shumë të bëjë me fenë katolike se sa me yshtjet. Dhe në vend të zombie-ve, preferon ëngjëjt. Ja disa të dhëna, më thellësisht, mbi Vudutë Zombie? Kukulla? Magji e zezë? Asnjë nga këto. Vudu, më shumë se sa me magji dhe mallkime, është

Nga Doug Saunders Katastrofa e zjarreve të mëdha që përfshinë ditët e fundit Fort McMurray, është një tragjedi e veçantë për Kanadanë, por forca shkatërruese e tymit dhe zjarrit nuk janë shenja e vetme e El Ninjos jashtëzakonisht të fortë në Paqësor të këtij viti, dhe as moti i nxehtë

Mund të ngjajë si trailer-i i një filmi të ri katastrofist, por nuk është kështu: alarmi vjen nga një grup sizmologësh me famë ndërkombëtare. “E çara e Sant’Andreas është bllokuar, e mbushur dhe e gatshme që të shpërthejë”, kanë pohuar studiuesit në Konferencën Kombëtare të Tërmeteve, në Long Beach. E