07/05/2016

Pas mposhtjes së Kartagjenës në Luftën e Parë Kartagjenase, në vitin 241 para Krishtit, Republika e Romës u shndërrua në një fuqi detare dominuese në Mesdhe. Megjithëkëtë, kontrolli i deteve nga Roma nuk ishte absolut. Në lindje të Italisë, një tjetër fuqi ishte në rritje. Kjo ishte mbretëria Ardiane, e

Kujtime të origjinës: Bergoglio paraqitet “si një bir që rigjen tek Europa mëmë, rrënjët e jetës dhe besimit të tij”. Në pallatin apostolik kanë qenë të pranishëm udhëheqësit europianë, Jean-Claude Juncker, Donald Tusk dhe Martin Schulz, që ashtu si kancelarja gjermane, Angela Merkel dhe themeluesi i Sant’Egidios, Andrea Riccardi, është

Titullohet “Minimal Belgrade” projekti i fotografit Mirko Nahmijas, që dokumenton disa prej elementeve më të rëndësishme të arkitekturës së kryeqytetit serb, në gjysmën e shekullit të kaluar: kompozimet imponuese gjeometrike surreale dhe futuriste, shpesh herë të karakterizuara nga betoni, përfaqësuese të “brutalizmit” dhe të realizmit socialist që mbretëronte në arktekturën,

Trëndafili i Bardhë ose në gjermanisht Weiße Rose është emri i një organizate studentësh, që ka ekzistuar nga qershori 1942 deri në shkurt të vitit 1943, pjesëtarët e së cilës humbën jetën për shkak të kundërshtimit të tyre jo të dhunshëm ndaj regjimit nazist. Pjesëtarë të organizatës qenë studentët gjermanë

Biri i imigrimit, mes Islamit, të majtës dhe të drejtave civile “Do të jem kryebashkiaku i të gjithëve”, janë fjalët e tij të para. Një premtim veçanërisht domethënës, duke parë që ai është i pari kryebashkiak mysliman i Londrës në kohët e terrorizmit islamik, të rinjve londinezë që shkojnë e

Dorëshkrimi i Bakrit është pjesë e serisë të jashtëzakonshme të dokumentave të shekullit 1 që u zbuluan fillimisht në Shpellat e Kumranit, dhe që njihen si Dorëshkrimet e Detit të Vdekur. Megjithatë, Dorëshkrimi i Bakrit është shumë i ndryshëm nga dokumentat e tjerë të librarisë së Kumranit. Në fakt, është