04/05/2016

Cili është roli i medias? Sipas Noam Chomskyt, një shtyp këmbëngulës, jobashkëpunues me pushtetin është një parakusht thelbësor për të drejtën e njerëzve për t’u informuar. Amy Goodman, e “Democracy Now!” e mendon median si një tryezë të madhe kuzhine, ku të gjithë ulemi dhe debatojmë për çështjet e ditës.

  Nga Martha Gellhorn “Collier’s”, 23 qershor 1945 Asgjë nuk ishte më e ligë, se sa këta të vdekur prej urisë, të zemëruar, lakuriqë, të paemër. Prapa një “pirgu” të vdekurish, ndodheshin të shtrirë përtokë trupat e shëndetshëm me uniformë të rojeve gjermane Ne dolëm nga Gjermania në një avion

Nga Mark Harrison Bashkimi Sovjetik qe një nga shtetet policore më të qëndrueshme në botë – dhe është tanimë një nga më mirë-dokumentuarit. Nga terrori i përgjakshëm i Stalinit, tek sundimi më pak i dhunshëm por sërish tejet autoritar i Hrushovit dhe Brezhnjevit, shteti policor sovjetik pësoi shumë ndryshime. Nga

Leximi para gjumi është një ndër momentet më të lumtura mes prindërve dhe fëmijëve. Është mundësi për të bërë një hap para së bashku drejt një bote emocionuese me mrekulli dhe magji, e gjithashtu edhe mënyrë e mirë për të zhvilluar shijen e literaturës qysh në fëmijërinë e hershme, transmeton

Që nga e diela gazetat SonntagsBlick dhe Blick po zhvillojnë një fushatë kundër futbollistëve shqiptarë lidhur me mundësinë e largimit të tyre pas pranimit të Kosovës nga UEFA dhe pastaj nga FIFA. SonntagsBlick ka kujtuar disa citate të vjetra për të dhënë alarmin se Xhaka e Shaqiri me shokë “po

Figurat e politikës ruse dhe ish-zyrtarë të qeverisë që kanë lidhje të ngushta me Putinin ndodhen në mesin e dhjetëra figurave që thuhet se janë anëtarë të dy bandave të organizuara kriminale ruse, që kërkohen me urdhër ndërkombëtar të lëshuar nga një gjyqtar spanjoll. Lista me të afërmit e Putinit,