03/05/2016

Nëse nuk e shpjegon dot thjeshtë, atëherë nuk e ke kuptuar sa duhet. Mos u shqetëso për vështirësitë në matematikë. Të siguroj që të miat janë më të mëdha. Sa do të doja që diku të ekzistonte një ishull, për ata njerëz që janë të mencur dhe dashamirës. Nuk mund

nga Ivan Krastev Këto kohë, për shumë europianë, të shkojnë në Shtetet e Bashkuara është si të zbresin në Mars. As edhe analistët më të rafinuar nuk ia dalin të krijojnë një ide se çfarë po ndodh në vend. Janë të shqetësuar nga ngjitja e Donald Trumpit, të bllokuar nga

Sir Charles Spencer Chaplin (Lindur në 16 prill 1889 në Ualuorth, Londër, ndarë nga jeta në 25 dhjetor, 1977 në  Corsier-sur-Vevey, Zvicër) ishte një regjisor, kompozitor dhe aktor komik i famshëm. Disa fakte të shkurtër për Charlie Chaplinin: Babai i tij ishte një vokalist me shumë dhunti dhe aktor. Nëna

  Një libër e shpjegon me hollësi Komuniteti i shërbimit të fshehtë izraelian doli nga një shërbim spiunazhi i quajtur Shai (një akronim për Sherut Yediot, fjalët hebraisht për “Shërbim Informacioni”). Ai qe dega e inteligjencës së Haganah, organizatës klandestine më të madhe të komunitetit hebre në Palestinë. Haganah dhe

Rrugëtimi i Leicesterit të tij është një përrallë, jo një mrekulli. Një leksion jete, para se të jetë një leksion futbolli. Lartëson normalitetin, një virtut i pakapshëm në këtë botë dukjesh dhe teprimesh, si dhe objektivat  mëdha që arrihen të realizohen kur lartësohet urtësia, konkretësia, vendosmëria. Vetëm kështu mund të

  Kriza ka bërë që të bien burimet kryesore të ardhurave të kishës: pasuritë e patundshme dhe aksionet bankare. Dhe tani janë në rrezik shumë programe të asistencës për më të varfërit Nga Apostolos Lakasas Kisha ortodokse e Greqisë është në vështirësi ekonomike për shkak të zvogëlimit të të ardhurave