02/05/2016

Konfuci (i lindur në 28 shtator 551 para Krishtit në Qufu, vdekur në 479 para KRishtit në Qufu, Lu) ishte një politikan, mësues, botues, filozof kinez. Në filozofinë e Konfucit, prioritet ka disiplina vetiake. Ai besonte se që të udhëheqë, një lider duhet të jetë i vetëdisiplinuar dhe i përulur

Nga Natalie Wolchover Fizikantët kanë arritur të zbulojnë disa prej detajeve më interesante të universit, nga rrezja e vrimave të zeza tek sjellja e grimcave subatomike, ku asnjëra prej tyre s’mund të shihet. Mund të jetë e papritur për ju të mësoni se ata nuk na kanë shpjegime (ose janë

Pse s’duhet të nënvlerësuar ndikimi i politikanëve të rinj në kontinent Nga Dalibor Rohac “Politico.Eu” Vizita fundjavën e kaluar e kancelarës gjermane Angela Merkel në Turqi, qe e treta në 6 muajt e fundit – një precedent i ri në marrëdhëniet turko-gjermane. Askush nuk i kritikon ardhjet e saj të

Tranzistorë, radarë, kompjuterë, bateri diellore… Pothuajse të gjithë pajisjet e sotme hi-tech kanë lindur në laboratorët e New Jerseyt. Ku, siç tregohet në një libër, studiuesit kishin gjeninë, kohën, paratë. Dhe ironinë. Bill Gates ka thënë që, po të kish patur një makinë të kohës, destinacioni i tij i preferuar

“A mos është shumë vonë për një ‘ribërje’ të Donald Trumpit?”, pyesnin Matea Gold dhe Jose DelReal në The Washington Post? Teksa milioneri bombastik i afrohet gjithnjë e më shumë kandidimit prej republikanëve, ai po përpiqet të bindë udhëheqësit e partisë se është në gjendje që të realizojë një “betejë

1. Çfarë ishte ekzaktësisht perandoria britanike? Mund të të shpëtojë lehtësisht ajo që në pamje të parë të duket një pyetje rudimentare. Njerëzit shpesh herë supozojnë se e dinë çfarë ishte perandoria britanike, kur në fakt ka qenë një term ombrellë që mbulonte një shumëllojshmëri hapësirash, lloje të ndryshëm autoritetesh