Home»Horizonti.al»Shkence»Zbulimet më të mëdha: Ka ujë në Planetin Pluton

Zbulimet më të mëdha: Ka ujë në Planetin Pluton

Screen Shot 2016-04-05 at 10.07.10

Një hartë imazherike e krijuar nga New Horizon dhe nxjerrë në janar të këtij viti, ka treguar një sasi të madhe uji në Pluton, më shumë nga sa mendohej fillimisht, teksa me të duket se është mbuluar pjesa më e madhe e planetit xhuxh. Hartat bazoheshin në të dhëna nga instrumentat e “Ralph/ Linear Etalon Imaging Spectral Array” dhe ndërkohë që në to kishte disa boshllëqe të dukshme, sasia e ujit është mbresëlënëse. Sipas NASA-s, “shtrati i akullt i Plutonit është i fshehur nën një mbulojë të trashë akujsh të tjerë si metan, azot dhe monoksid karboni”, gjë që tregon përse një sasi e habitshme uji është shfaqur tani./bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *