Home»Horizonti.al»Përse flasim në gjumë?

Përse flasim në gjumë?

Screen Shot 2016-04-27 at 14.38.53

Kur ne flejmë, një mekanizëm i trurit ndal aktivitetin e neuroneve që lidhen me ëndërrimin, që të nxisin të folurën apo lëvizjet e trupit. Por ky sistem nuk është i përsosur, dhe ndonjëherë sinjalet munden të shkojnë tejpërtej. Kjo gjë mund të shkaktojë mërmërime e madje ndonjëherë edhe të folurën tamam (dhe të ecurit në gjumë). Përmbajtja e të folurit në gjumë mund të jetë komplekse dhe zakonisht është korrekte nga ana gramatikore. Mund të ndikohet nga ngjarjet e fundit në jetën e atij që fle, por mund të jetë dhe e cuditshme dhe e pakuptimtë. Të folurit në gjumë është zakonisht gjë jo e keqe, ndonëse stresi dhe probleme të tjera psikologjike mund të rrisin gjasat që të ndodhë.

www.bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *