Home»Ekonomi»Perandoria britanike e evazionit fiskal. Dielli nuk perëndon kurrë në parajsat fiskale të Mbretërisë së Bashkuar

Perandoria britanike e evazionit fiskal. Dielli nuk perëndon kurrë në parajsat fiskale të Mbretërisë së Bashkuar

Screen Shot 2016-04-06 at 07.47.30

Nga Adam Ramsej

Ka një tundim, kur shikon zbulimet e jashtëzakonshme të “Panama Papers”, për të kërkuar cilët politikanët nga vendi tuaj janë të implikuar. Nëse jeni britanik dhe i qaseni dokumenteve në këtë mënyrë, do të gjeni shumë pak të dhëna nga informacionet e publikuara deri më tani. Në mesin e mijëra emrave të listuar si ndoshta të implikuar në marrëveshje tatimore të dyshimta, askush nuk mund të habitet me praninë e baroneshës Pamela Sharples, e veja e ish-guvernatorit të Bermudës.

Dhe kjo deri kur mësoni se këtë listë përfshihet edhe Majkëll Eshkroft – miliarder, me shtetësi nga Belizea, dhe ish-zëvendës kryetar i Partisë Konservatore – i cili do të kishte qenë më i shquar nëse do të kishte munguar. Pastaj është edhe Majkëll Mejts, një ish-deputet konservator, i cili qëndroi deri në vitin 2010 në qendër të një skandali financiar. Dhe më vonë i ati i Dejvid Kameron, vështirë se qe një surprizë.

Megjithatë, për t’u angazhuar në këtë ushtrim, duhet në një masë të madhe të humbasësh thelbin:jo vetëm të kësaj rrjedhje të jashtëzakonshme informacioni…

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *