Home»Horizonti.al»A munden kompjuterët të mësojnë si njerëzit?

A munden kompjuterët të mësojnë si njerëzit?

Screen Shot 2016-04-27 at 11.10.13Që t’i bëjmë kompjuterët të mësojnë, ne përdorim soft-e të cilët stimulojnë neuronet e lidhur në rrjet, njësoj si në tru. Këto rrjete trainohen me të dhëna deri kur ato të mund të msëojnë modele, apo të bëjnë parashikime për të dhënat që mund të vijnë më pas. Metoda si këto ndihmojnë kompjuterët të kuptojnë të folurit apo të njohin numrat e targave të makinave, kështu që në këtë drejtim, kompjuterët munden të mësojnë pakëz si njerëzit. Por njerëzit janë sërish shumë më mirë – ne mund të mësojmë koncepte komplekse si dhe një numër të madh idesh të ndryshme. Duke qenë se ne ende nuk e kuptojmë ende tërësisht se si funksionon truri, nuk ka gjasa që kompjuterët të bëhen po aq mirë në të mësuar, sadhe ne njerëzit, edhe për qindra vite. /bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *