April 2016

Ushtritë, planet, udhëheqja dhe strukturat e NATO-s ekzistojnë ende, por pa mbështetje publike për përdorimin e tyre, ato janë premtime të gënjeshtërt për vende si Polonia. NATO është një aleancë që, prapa fasadës, është thellësisht e përçarë. Madje, që tani mund të ketë “vdekur”. E vetmja mënyrë për ta kuptuar

Nga Carlo Bastasin* Emigracioni, pabarazia, rënia e klasës së mesme, kriza e euros, mosbesimi tek lidershipi zyrtar:nuk ka mungesë të shpjegimeve për mesazhin që votuesit e zemëruar, janë duke e shpërndarë në kutitë e votimit në vende të ndryshme evropiane. Megjithatë, shumicën e kohës, ne e shpërfillim atë mesazh si

Betlehem. Në Bazilikën e Nativitetit ka një yll të argjendtë mbi të cilin ndodhet mbishkrimi: “Këtu, nga Virgjëresha Mari lindi Krishti Jezus”. Për të hyrë në atë vend duhet të përkulesh: e vetmja hyrje është e gjatë një metër e njëzetë. Hyrja kaq e ulët pengonte që të futeshe në

Droidë super-inteligjentë që do të punojnë në vendin tonë. Ndërsa ne do të jemi një grup të dhënash që mund të rimishërohemi sipas dëshirës. E ardhmja sipas Dejvid Orban nga Singularity University Do të na duhet të bashkëjetojmë me robotë dhe droidë, të cilët do të kenë një inteligjencë më

Shkrimtarë të njohur të botës së letrave para vdekjes së tyre kanë thënë fjalët e fundit: prekëse, mesazhe, himne, fatkeqësi, zhgënjim… ajo çfarë jeta dhe bota e tyre e brendshme shpirtërore ka grumbulluar për t’u shprehur në frymën e fundit Shkrimtarë të njohur të botës së letrave para vdekjes së

Tre kilometra nga kulla e Pizës gjendet një qytet i vogël i së ardhmes. Një aplikacion kontakton ata që duhet të shkojnë për të punuar në të njëjtin vend, dhe i fton ata të ndajnë mjetet e transportit. Një tjetër u tregon shoferëve nëse ka ndonjë parkim të lirë për