Home»Horizonti.al»Të jesh i lig, a është keq për ty?

Të jesh i lig, a është keq për ty?

Screen Shot 2016-02-24 at 16.39.04

Të jesh i keq, mizor apo edhe i ligë, kjo i bën disa njerëz të ndihen mirë në terma kohëshkurtër. Luftimi dhe lëndimi i të tjerëve mund të jetë ngacmues, të jep një ndjesi pushteti, ose i bën të këqinjtë të ndihen superiorë kur shohin dikë tjetër të vuajë. Por efekti kohëgjatë është krejt i kundërt. Studimet tregojnë se të bërit mirë i bën njerëzit të lumtur, dhe të qënit të lumtur i bën njerëzit të bëjnë mirë. Pra është një rreth vicioz mirësie dhe lumturie. Edhe kujtimi i gjërave të mira që ke bërë në të kaluarën mund të të bëjë të buzëqeshësh. Njerëzit e lumtur jetojnë më gjatë, ndonëse shkaqet nuk janë ende të qarta. Shëndeti dhe lumturia mund të ndikojnë tek njëri-tjetri, dhe një stil jetese i shëndetshëm me shumë ushtrime dhe ushqim të mirë i rrit të dyja. Kështu që mos i kini zili të ligjtë. Me shumë gjasë, më vonë do të paguajnë./bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *