Home»Galeri»Foto»Momente historike: Tërheqja e rusëve nga Afganistani

Momente historike: Tërheqja e rusëve nga Afganistani

Shkurt 1989: Tanket dhe trupat sovjetike lënë Afganistanin, pas një lufte nëntë vjecare në vendin aziatik, e cila nisi kur trupat ruse hynë për herë të parë në këtë vend në dhjetor 1979. Sovjetikët kishin patur një histori të gjatë ushtarake me Afganistanin, duke luftuar me Britaninë për territorin e tij në vitet 1800. Angazhimi i sovjetikëve rriti tensionet e Luftës së Ftohtë dhe shtyu amerikanët që të armatosnin në fshehtësi fiset afgane.

Screen Shot 2016-02-22 at 16.24.28

Screen Shot 2016-02-22 at 16.24.34

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *