Home»Horizonti.al»Shkence»Zbulohet ilaçi që bllokon plakjen, do të jetojmë 120 vjet

Zbulohet ilaçi që bllokon plakjen, do të jetojmë 120 vjet

Screen Shot 2015-12-14 at 08.56.15

Një medikament kundër diabetit, premton të jetë ilaçi i pari që mund të bllokojë plakjen dhe të zgjasë jetën e qenieve njerëzore deri në 120 vjet. Lajmi është publikuar nga agjencia përgjegjëse për tregtimin e barnave në SHAB, e quajtur Fda, e cila është shprehur se tashmë medikamentin e testuar tek minjtë do ta provojë tek 3 mijë pacientë.

Eliksiri i jetëgjatësisë ka në bazë metforminë, një molekulë e cila në laborator ka zgjatur me 40% jetën e minjve dhe është në përdorim prej dhjetëra vitesh.

Nëse eksperimenti reszulton me sukses, njerëzimi do të shpëtojë edhe nga sëmundje si Parkinson apo Alzeimer.

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *