Home»Horizonti.al»Eshtë e vërtetë që përdorim vetëm 10 përqind të trurit?

Eshtë e vërtetë që përdorim vetëm 10 përqind të trurit?

Screen Shot 2015-11-30 at 22.19.15

Jo, nuk është e vërtetë. Në fakt bëhet fjalë për një vlerësim të gabuar, i cili buron prej bindjeve të kërkimeve neurologjike në fundin e viteve 1800 dhe që u përdorën nga Dale Carnegie në librin e tij të vitit 1936: “Si të trajtosh të tjerët dhe të bësh miq”. Ky besim i rremë është i dobishëm për të bërë biznes me libra, kurse dhe terapi për të rritur kapacitetet e tua. Studimet realë mbi neuronet dhe masën cerebrale e kanë hedhur krejtësisht poshtë këtë besim. Po të ishte e vërtetë, goditjet në tru nuk do të sillnin probleme për pacientët, ndërkohë që dimë që, edhe dëmet më të vegjël mund të kenë pasoja të rëna./Bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *