November 2015

Fjalët “Lufta e Tretë Botërore”, u shkruan shpesh në rrjetet sociale në mbarë botën pasi që tensionet në mes Turqisë dhe Rusisë u rritën shumë pasi që ushtrua turke e rrëzoi një aeroplan rus. Eksperti ushtarak i Rusisë, Pavel Felgenhauer, ka thënë se një luftë nukleare tani edhe mund të

Jo, nuk është e vërtetë. Në fakt bëhet fjalë për një vlerësim të gabuar, i cili buron prej bindjeve të kërkimeve neurologjike në fundin e viteve 1800 dhe që u përdorën nga Dale Carnegie në librin e tij të vitit 1936: “Si të trajtosh të tjerët dhe të bësh miq”.

E quajtur gjithashtu edhe shtrigani, është një fe, ose më mirë, një lëvizje spirituale që i përket neopaganizmit. Lartëson ciklet e natyrës. E ka origjinën në 1954 nga Gerald Gardner, një funksionar anglez në pension, që e zbuloi për publikun në shkrimet e tij, edhe pse ndoshta e kishte origjinën

Vitet e plumbit është titulli i një filmi që në vitin 1981, fliste për ngjarjet terroriste që kanë karakterizuar Gjermaninë Perëndimore. Kjo shprehje është përdorur edhe në Itali, për të treguar fenomenin analog. I referohet periudhës së gjatë, që shtrihet nga sulmi në Piazza Fontana në MIlano, në 12 dhjetor

Tensionet vazhdojnë mes Ankarasë dhe Moskës. Jo vetëm që një zëdhënës i Kremlinit ka bërë të ditur se Vladimir Putini nuk do të takojë presidentin turk Erdogan, gjatë punimeve të samitit të klimës, por vazhdojnë të fluturojnë dhe akuza të rënda mbi problemin e avionit të rrëzuar. Rusia – ka

Në 25 korrik 1917, kërcimtarja Mata Hari u dënua me vdekje e akuzuar për spiunazh në favor të Gjermanisë. Ajo kishte lindur në 1876 në Hollandë dhe nga viti 1903 kishte punuar si kërcimtare në Paris. Rutina e saj ekzotike dhe provokuese e bëri të famshme në të gjithë Europën.