30/10/2015

Nga Serkan Demirtas Këtë të dielë, Turqia do të mbajë zgjedhjet e saj të katërta në 20 muajt e fundit. Për fat të keq nuk ka asnjë siguri se këto do të jenë zgjedhjet e fundit, në një varg të tillash që kemi parë kohët e fundit, apo se do

Nga Garry Kasparov “The Atlantic” Pesë vjet pasi Vladimir Putin u bë presidenti i Rusisë për herë të parë, dhe filloi të rindërtojë shtetin policor sovjetik, përjetova një rilindje vetjake. Në vitin 2005, u tërhoqa nga garat e shahut, pas 20 vjetësh në krye të profesionistëve të kësaj loje, për