29/10/2015

Nga James Traub “Foreign Policy” Budapesti – Një fantazëm po e përndjek Evropën – fryma e populizmit reaksionar. Partitë ksenofobike, janë ngulitur thellë në politikën e vendeve me peshë demokratike si Franca dhe Holanda;por rreziku më i madh shtrihet në lindje. Në fillim të këtij muaji, Partia e Lirisë në

Në rast se refugjatët trajtohen më shumë si një problem humanitar afatshkurtër, sesa si një sfidë e integrimit afatgjatë, atëherë rreziku më i madh është se myslimanët e radikalizuar evropianë, do ta shndërrojnë me kalimin e kohës në të dhunshëm komunitetin e refugjatëve sirianë Nga Daniel L. Byman “Brookings Institute”