26/10/2015

Nga Fehim Taştekin “Al-Monitor” Ankaraja po përpiqet ende të riformatojë politikën e saj ndaj Sirinë, duke hequr dorë nga motoja “Bashar Al-Asadi duhet të largohet tani” drejt një kursi të ri, të formësuar nga dialogu amerikano-rus. Ishte Ankaraja ajo që përmes presidentit Rexhep Taip Erdogan, shpjegoi pas takimit me homologun

Nga Clive Crook Debati në Britaninë e Madhe, mbi vazhdimin apo jo të anëtarësimit të saj në Bashkimin Evropian, është i detyruar të përfundojë keq. Vendi nuk ka opsione të mira. Çfarëdo që të vendosin votuesit në Mbretërinë e Bashkuar në referendumin e paralajmëruar, do të mbeten të zhgënjyer. A

Ja pse të gjitha pushtetet e Gjermanisë janë mobilizuar për të shpëtuar industrinë e automobilave Ka qenë një stërkëmbësh ndaj etikës protestante dhe ndaj shpirtit të kapitalizmit, një sparkatë me këmbë të ngritur ndaj Modell Deutschland të përbërë nga lidhje të errëta e klienteliste midis aksionistëve, menaxherëve, sindikatave, bankave, politikanëve,

  Nga Robert D. Kaplan “American Interest” Jeta dhe vepra e poetit dhe intelektualit polak Aleksander Vat, qëndrojnë si një paralajmërim se tundimet totalitare të shekullit XX-të kanë ende rrugë për të bërë edhe në këtë shekull. Cila është frika jonë më e keqe ekzistenciale, më e keqe se çdo