24/10/2015

NATALIE NOUGAYRÈDE* Në portin turistik të Bodrumit, jahtet janë të ankoruar në krah të gomoneve me të cilat refugjatët kalojnë tre miljet detare që i ndajnë nga Greqia dhe Europa. Dy botë të ndryshme bashkëekzistojnë, për më tepër duke injoruar njëra-tjetrën. Herë pas here, mes tingujve të muzikës disko në

Nga Justin Moyer “The Washington Post” Në vitin 1941, lufta e Adolf Hitlerit në Evropë ishte duke shkuar mjaft mirë. Nazistët kishin pushtuar Poloninë në vitin 1939, dhe Francën vitin që pasoi. Ndërsa operacioni blic nuk e kishte mposhtur dot Mbretërinë e Bashkuar, Shtetet e Bashkuara nuk ishin futur ende

Nga Jeanne Park Zv/Drejtore në “Council of Foreign Affairs” Ndërhyrja ushtarake e Rusisë në luftën civile siriane, i ka shtuar një dimension të ri raportit NATO-Rusi, që tashmë është në pikën më të ulët që nga fundi i Luftës së Ftohtë. Për Dimitri Simes, president i qendrës “National Interest”, konfliktet