21/10/2015

Pavarësisht ngadalësimit të ekonominë kineze, uljes së inflacionit dhe një euroje të fortë, Presidenti i Bankës Qëndrore Europiane, Mario Draghi ka thënë se do të bëjë më shumë për të mbështetur rritjen e eurozonës vetëm “nëse është e nevojshme”. Ai duhet të mos dëgjojë me kritikat në Evropë, por të

Nga Bruce Thornton Shumë nga debatet tona politike dhe konflikteve e brendshme apo të huaja, thërrasin në skenë historinë për të vërtetuar pozicionet e tyre. Në SHBA, krimet e së shkuarës si skllavëria dhe segregacioni i ligjëruar, janë përdorur për të justifikuar politikat e tanishme. Jashtë vendit, armiqtë tanë xhihadistë,

Antonio Donno Ende javën e kaluar, Ajatollahu Ali Khamenei, Guida Supreme e Iranit, ka thënë se marrëveshja për bërthamoren nuk është ekuivalente më një afrim me ideologjinë amerikane apo liberale. Dhe, nga ana tjetër, nuk ndërprehen deklaratat luftarake e Teheranit, sidomos ndaj Izraelit. Megjithatë, me 14 korrik, në një intervistë