20/10/2015

Kur kërkuesit e skuadrës të Michael Shats (Universiteti Kombëtar Australian, Kanbera) vënë në veprim “rrezen transportuese”, topi i ping pongut i cili pluskon në vaskë, shkon drejt aparatit që është duke prodhuar valë të vogla mbi ujë. Sekreti? Gjeneratori i Shats krijon një skemë komplekse valësh, me dimensione e frekuenca

Nëse diçka mund të shkojë keq… një zonë e trurit na bën të jemi të kujdesshëm: e ka identifikuar një skuadër angleze. Kaviet qëndronin të palëvizshme në makinë. Në një pikë të caktuar kanë kuptuar se do të ndodhte diçka e keqe: ishin për t’iu nënshtruar një elektroshoku. Dhe në

Për herë të parë legjenda e futbollit botëror, Diego Armando Maradona mund të vijë në Shqipëri. Qyteti i parë ku ai pritet që të vizitojë është djepi i futbollit shqiptar, qyteti i Shkodrës. Nuk do të jetë një vizitë e thjeshtë por ylli i futbollit botëror pritet që të jetë

Si mund të jetoni të qetë dhe pa mendime negative në kokën tuaj!? Nëse dëshironi këtë gjë, atëherë mjafton të bëni një reflektim me veten, kryesisht ndaj dukurive të jashtme, të cilat ju ndikojnë së brendshmi Pothuajse të gjithë e njohim ndjesinë e mirëqenies që na transmeton një dhomë e

Të gjithë ne kemi një zgjedhje. Ja arsyet përse disa janë të prirur të zgjedhin Makiavelizmin Me siguri, njihni disa mjeshtra të manipulimit në përditshmërinë tuaj – pjesëtarë të familjes, të njohur, apo kolegë. Dhe të gjithë kemi parë njerëz të famshëm dhe politikanë që mund t’i quash fare mirë

Shumë prej nesh e njohin mirë ndjesinë. Ti po bën gjërat e ditës, po sheh punën tënde… asgjë jashtë të zakonshmes. Krejt papritur, një ndjesi familjariteti të pushton të tërin, dhe je krejt i vetëdijshëm që po ndodh. Kam qenë më parë këtu. Por… në fakt nuk ke qenë. Mund