18/10/2015

Ishujt e krijuar falë baktereve dhe pluhrave afrikane. Kush shtrihet mbi rërat e ishujve Bahamas, mund ta bëjë falë … rërave të Saharasë, nga pluhurat e sjella nga erërat Afrikane. E mbështet një studim i Peter Steuart, nga Universiteti i Miamit, i cili ka hetuar mbi përbërjen e platformave në

Kur marshohet në sinkron, si këta ushtarë koreano veriorë, armiku duket më pak kërcënues. E thotë Daniel Fessler, nga Universiteti i Kalifornisë, Los Anxhelos. Ka bërë të ecin vullnetarë me hapin e tyre normal ose në sinkron me një tjetër. “Pastaj”, thotë, “kanë vlerësuar masën e një burri të zemëruar,

Njëzet e tetë vjet pas Jozef Brodskit, çmimi Nobel për letërsi, rikthehet tek një shkrimtar i gjuhës ruse. Por në Rusi ky lajm nuk shkaktoi reagime unanime. Menjëherë filloi të diskutohet, nëse Svetllana Aleksieviç është apo nuk është një shkrimtare ruse. Para Jozef Brodskit, një tjetër “i yni” i nderuar

Doktrina Detare Ruse 2015 ka ndryshuar në mënyrë drastike nga e mëparshmja dhe kjo i detyrohet kryesisht dy faktorëve: ndryshimit të ekuilibreve politiko – ushtarake në Detin e Zi dhe fillimit të një politike pa paragjykime nga ana e Presidentit Putin. Aneksimi i Krimesë në verën e 2014 i ka

Nga Josef Janning Mund të ishte pika më e lartë në marrëdhëniet franko-gjermane, një rishikim i përparësisë historike, në sfondin e ngjarjeve madhore të nëntorit 1989. Mund të kishte ketë qenë edhe një sinjal shpresëdhënës për Evropën, në kohën e një sfidë të madhe të pasigurisë, se si të “veprohet

Nga Margaret McMullan Kur pashë imazhet e policisë hungareze, që spërkaste me topa uji turmat e emigrantëve sirianë, gardhin kufitar me tela me gjemba, mijëra njerëz të ngjeshur si kafshë brenda trenave në stacionin Keleti në Budapest, dhe kur dëgjova kryeministrin hungarez Orban të thotë se qëllimi i tij është